Българско село

Етнографски комплекс Златна бъчва се намира в с. Бата, на 18 км. от Слънчев бряг. То е чудесен избор за традиционна българска вечер, Land und Leute или Пикник на село.

 

Това великолепно място пресъздава уличка с типични български занаяти като грънчарство, дърворезба и тъкане на стан. Уютен ресторант с 250 места сервира традиционна кухня, като посреща гостите с хляб и сол под звуците на гайда. Огромният дансинг (12 х 6 м.) се превръща в център на богата фолклорна програма с народни ансамбли и певци; кукери, които показват тайнствени ритуали и нестинарки, понесени от своя огнен танц. На специално място са наредени бъчви, пълни  с червено и бяло вино, от които туристите сами пълнят битови кани с божествената напитка.

 

Най-малките гости могат да се разходят с красиво украсена каручка и оседлано магаренце. Специална детска програма с много игри и забавления допълва доброто настроение, а Пижо и Пенда представят приказки на 4 езика.

 

В магазина за сувенири ще намерите интересни предмети от керамика, порцелан, дърво и мед като спомен за посещението в комплекс Златна бъчва и за духа на България.